Naeweb

— vrijdag 9 juli 2021, 08:57 | 0 reacties, praat mee

FNV en NVJ peilen tarieven omroepfreelancers

© Sabine Joosten

FNV Media & Cultuur en de NVJ houden een peiling onder omroepfreelancers. Daarmee willen de belangenorganisaties in kaart brengen of omroep-zzp’ers een eerlijke vergoeding krijgen voor hun werk. Deelnemers aan de peiling kunnen direct controleren of hun honorarium voldoet aan de Fair Practice Code. Laatste wijziging: 9 juli 2021, 12:56

Dat schrijft de FNV. De vakvereniging is ook benieuwd hoe tarieven zich ontwikkelen en gaat in de zomer ook bij publieke omroepen langs om de peiling onder de aandacht te brengen. De peiling van de FNV staat al online. De NVJ stuurt de peiling in de loop van de komende week naar zijn leden. De peiling loopt vervolgens tot 31 augustus. De uitslag moet na de zomer komen.

De Fair Practice Code is een afspraak tussen publieke omroepen en de vakbonden. De code geldt voor iedereen die als zzp’er werkt voor regionale en landelijke omroepen, maar ook voor freelancers die via producenten aan programma’s voor de publieke omroep werken. De Fair Practice Code stelt onder andere dat zzp’ers recht hebben op een vergoeding die minstens 150 procent van het cao-loon betreft.

Bekijk meer van

FNV Media & Cultuur

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.