word studentlid

— vrijdag 21 februari 2020, 17:25 | 0 reacties, praat mee

Floortje Dessing oneens met conclusies van Algemene Rekenkamer over kosten van haar programma

Floortje Dessing oneens met conclusies van Algemene Rekenkamer over kosten van haar programma
Floortje Dessing won in 2016 de Gouden Televizier-Ring voor het programma Naar het Einde van de Wereld. - © Robin van Lonkhuijsen / ANP

Floortje Dessing is het niet eens met de conclusies die de Algemene Rekenkamer trok over de kosten van haar programma 'Floortje Naar Het Einde Van De Wereld'. Dat vertelt de presentatrice in een gesprek met NU.nl. Laatste wijziging: 21 februari 2020, 17:31

In december was de Algemene Rekenkamer in een rapport kritisch over de kosten van programma’s van de NPO. Ook het programma van Dessing kwam er in voor.

Dessing zegt bij NU.nl: “Er werd gezegd dat het programma in twee jaar tijd veel duurder was geworden en dat zou er allemaal mee te maken hebben gehad dat ik het zelf was gaan produceren. In 2016 werd het programma zwaar onder de maat gemaakt, daarna zijn mijn eindredacteur en ik overspannen geraakt.” Daarom werd toen besloten meer mensen bij het maakproces te betrekken en zes in plaats van twaalf afleveringen te maken. “Dan gaat de prijs per aflevering ook automatisch omhoog. Daarom is het programma in 2017 duurder geworden.”

Volgens Dessing liggen de kosten van het programma nog steeds onder de NPO-norm. “Dus ik voel me ook nergens schuldig over. Sterker nog, ik heb het programma jarenlang ontzettend goedkoop gemaakt”, aldus de presentatrice.

Lees ook:
Rekenkamer: NPO moet beter naar programmakosten kijken, maar mogelijkheden om omroepen aan te spreken zijn er weinig (10 december 2019)

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.