website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Filosofie Magazine ontslaat redactie na conflict met hoofdredacteur

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op dinsdag 14 mei 2019, 11:28

Mgmoscatello / CCBY

Mgmoscatello / CCBY

Nieuws Filosofie Magazine, dat in maart door uitgever Veen, Bosch & Keuning (VBK) aan de Rotterdamse investeerder Shatho Beheer is verkocht, zal die overstap zonder de huidige redactie doen. Trouw meldt dat een conflict met de hoofdredacteur Louis Hoeks tot ontslag van de voltallige redactie heeft geleid.

Hoeks trad vorig jaar aan als hoofdredacteur met de missie “Filosofie Magazine nog onmisbaarder te maken voor een breed publiek”.

Volgens Trouw “boterde het meteen al niet” tussen de nieuwe hoofdredacteur en de drie ervaren redacteuren van het tijdschrift. Op een daling van de betaalde oplage (van elfduizend naar tienduizend) in 2018 zou volgens de redactie met onvoldoende visie zijn gereageerd.

Er volgden gesprekken, plannen tegen Hoeks (“gesmeed in een sfeer van animositeit”, aldus de hoofdredacteur) en uiteindelijk het opzeggen van het vertrouwen door de redactie.

VBK besloot - met de overgang naar Shatho Beheer per 1 juli op de horizon - de redacteuren te ontslaan. Volgens Hoeks is het met Filosofie Magazine niet dramatisch gesteld en is de continuïteit van het blad gewaarborgd.

Tegenover Trouw wilde uitgever Wouter van der Meulen niet reageren op de kwestie. Meer bij Trouw

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.