— dinsdag 14 mei 2019, 11:28 | 0 reacties, praat mee

Filosofie Magazine ontslaat redactie na conflict met hoofdredacteur

Mgmoscatello / CCBY

Filosofie Magazine, dat in maart door uitgever Veen, Bosch & Keuning (VBK) aan de Rotterdamse investeerder Shatho Beheer is verkocht, zal die overstap zonder de huidige redactie doen. Trouw meldt dat een conflict met de hoofdredacteur Louis Hoeks tot ontslag van de voltallige redactie heeft geleid.

Hoeks trad vorig jaar aan als hoofdredacteur met de missie “Filosofie Magazine nog onmisbaarder te maken voor een breed publiek”.

Volgens Trouw “boterde het meteen al niet” tussen de nieuwe hoofdredacteur en de drie ervaren redacteuren van het tijdschrift. Op een daling van de betaalde oplage (van elfduizend naar tienduizend) in 2018 zou volgens de redactie met onvoldoende visie zijn gereageerd.

Er volgden gesprekken, plannen tegen Hoeks (“gesmeed in een sfeer van animositeit”, aldus de hoofdredacteur) en uiteindelijk het opzeggen van het vertrouwen door de redactie.

VBK besloot - met de overgang naar Shatho Beheer per 1 juli op de horizon - de redacteuren te ontslaan. Volgens Hoeks is het met Filosofie Magazine niet dramatisch gesteld en is de continuïteit van het blad gewaarborgd.

Tegenover Trouw wilde uitgever Wouter van der Meulen niet reageren op de kwestie. Meer bij Trouw

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.