banner festival 23

— donderdag 23 maart 2023, 10:10 | 0 reacties, praat mee

FC Barcelona daagt vijf journalisten voor rechter in omkopingszaak

FC Barcelona heeft vijf journalisten en een aantal media aangeklaagd vanwege hun berichten over de miljoenenbetalingen van de club aan een voormalige baas van de scheidsrechterscommissie in Spanje. Volgens Barcelona hebben de gedaagden met hun berichtgeving over de betalingen aan een bedrijf van José Maria Enriquez Negreira geprobeerd de club te beschadigen, zo meldde de Spaanse krant Sport over de aanklacht. Laatste wijziging: 23 maart 2023, 10:14

FC Barcelona heeft het bericht aan persbureau dpa bevestigd. Vertegenwoordigers van de club als ook Negreira hebben de betalingen toegegeven, maar ontkennen de beschuldigingen van corruptie. De club zou nog meer aanklachten in voorbereiding hebben, meldt de krant.

Het Openbaar Ministerie van Spanje heeft Barcelona inmiddels aangeklaagd voor de betalingen en doet onderzoek. De oud-voorzitters Josep Maria Bartomeu en Sandro Rosell zouden zich daarmee schuldig hebben gemaakt aan omkoping. Volgens Spaanse media heeft de Catalaanse club tussen 2001 en 2018 6,5 miljoen euro betaald aan Negreira’s bedrijf, klaarblijkelijk voor adviezen betreffende scheidsrechterszaken.

De huidige voorzitter van Barcelona, Joan Laporta, heeft de beschuldigingen over vermeende corruptie eerder pure laster genoemd en kondigde toen al aan de aanval te zullen kiezen. “Men probeert ons doelbewust kapot te maken”, aldus de topman.

Bekijk meer van

FC Barcelona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.