persveilig seminar

— vrijdag 11 maart 2016, 17:02 | 0 reacties, praat mee

Faculteiten HvA verwijderen Folia om blote borsten-cover

Folia cover

De Hogeschool van Amsterdam heeft de nieuwste editie van het gratis studentenmagazine Folia verwijderd uit enkele faculteiten. Zaterdag 12 maart vindt de open dag plaats en de cover, waarop twee blote borsten van een vrouw te zien zijn, zou te "aanstootgevend" zijn, zo meldt Folia. Laatste wijziging: 14 maart 2016, 11:00

“Mijn zorg is dat bezoekers van de open dag worden afgeschrikt door de cover. Deze geeft niet weer wie wij zijn”, aldus Ietje Veldman, voorzitter van de faculteit Onderwijs en Opvoeding. “We willen geen storing op de lijn, en dit kan storing veroorzaken.” Ook bij de faculteit Maatschappij en Recht zal het tijdschrift niet te zien zijn.

De Hogeschool volgt de redenatie van de faculteiten. “Als je thuis bezoek krijgt kijk je ook eerst wat er op de koffietafel ligt. Er komt een heel gemêleerd publiek af op de open dagen”, zegt HvA-woordvoerder Paul Helbing. “Folia mag publiceren wat ze wil, maar de beheerders van gebouwen en de mensen die verantwoordelijk zijn voor het onderwijs mogen ook bepalen wat ze met hun ruimte willen.”

Altan Erdogan, hoofdredacteur en directeur van Folia zegt verbijsterd te zijn dat dit anno 2016 nog gebeurt.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.