— dinsdag 24 maart 2015, 10:41 | 0 reacties, praat mee

Facebook wil nieuwsinhoud hosten

Justin Sullivan / AFP

Facebook werkt aan een nieuw systeem om grote uitgevers te overtuigen om de eigen inhoud niet meer via de eigen website te verspreiden, maar alles bij Facebook te stallen. Volgens Facebook scheelt dat cruciale seconden om materiaal onder de aandacht te brengen van lezers. Uitgevers zijn huiverig om materiaal uit handen te geven, omdat de statistieken over het gebruik en de achtergrond van lezers een marketingwaarde vertegenwoordigt. Ook willen uitgevers graag zelf bepalen welke reclame er rond inhoud verkocht wordt. Facebook belooft in het nieuwe systeem daarvoor meer aandacht te hebben, aldus betrokkenen bij de plannen in New York Times. Die krant zou overigens een van de partijen zijn die Facebook probeert te overtuigen materiaal via hun servers te verspreiden. Ook The Guardian zou door Facebook zijn benaderd. Meer bij New York Times

Bekijk meer van

vernieuwing Facebook

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.