— donderdag 15 oktober 2015, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Facebook gaat gevecht met YouTube aan

Facebook gaat in kleine kring een video-dienst binnen het eigen platform testen. Daarmee hoopt het gebruikers te verleiden om videomateriaal binnen Facebook te plaatsen en te bekijken, in plaats van dat bij concurrenten als YouTube te doen.

De website en mobiele app krijgen een video-knop, waarmee gebruikers beeldmateriaal (net als bij YouTube) op favorietenlijsten kunnen plaatsen. Facebook zal op basis van gekeken video’s ook suggesties doen. Tussen clips zou reclame moeten komen, stelt vaksite Advanced Television.

Inkomsten uit reclame zouden in de plannen met uploaders gedeeld worden, om het zo aantrekkelijker te maken materiaal bij Facebook te plaatsen. Overigens deelt ook YouTube inkomsten uit reclame rond uniek videomateriaal, mits een minimumaantal views is behaald.

Bekijk meer van

YouTube Facebook

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.