— maandag 18 april 2016, 15:10 | 1 reactie, praat mee

Facebook bemoeit zich weer met Erdogan-satire

De cartoon van Oppenheimer die Facebook opnieuw heeft verwijderd.

UPDATE Kort nadat een spotprent van Ruben L. Oppenheimer over de Turkse persident Erdogan door Facebook werd verwijderd en kort daarop werd teruggezet met excuses - is dezelfde spotprent inmiddels weer verdwenen. Een fragment van PowNed op Facebook, waarin een spottend gedicht over Erdogan werd voorgedragen, is ook verdwenen.

“Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, de geiten bij Facebook hebben daar blijkbaar geen enkele moeite mee”, schrijft Oppenheimer op Facebook. Hij plaatst er een Erdogan-fotootje bij van de satirische site TIJM. Die foto kan voorlopig blijkbaar wel door de beugel.

TPO-hoofdredacteur Bert Brussen is dertig dagen verbannen van Facebook, volgens eigen zeggen omdat hij het PowNed-filmpje heeft gedeeld. Facebook verwijdert materiaal dat niet voldoet aan de ‘Facebook Community Standards’ zonder opgaaf van reden.

Een variatie op de gewraakte cartoon, waarin Erdogan niet de Twitter-vogel maar het Facebook-logo te grazen neemt, staat nog wel online.

Op Twitter meldt Oppenheimer dat hij 24 uur niet meer van Facebook gebruik mag maken, vanwege een twee jaar oude cartoon, geïnspireerd op een fotografisch werk van de Russisch-Amerikaanse kunstenaar Alexander Kargaltsev.

 

Praat mee

1 reactie

dani, 19 april 2016, 13:36

Typo in titel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.