— donderdag 14 april 2016, 11:13 | 0 reacties, praat mee

Exodus bij Zilveren Camera om gewijzigde koers

Lex van Lieshout / ANP

Een 'fundamenteel verschil van inzicht' over de wijze waarop werkzaamheden binnen fotoprijs Zilveren Camera moeten worden ingevuld, betekent het vertrek van bestuursleden Maartje Berendsen, Serge Ligtenberg, Nicole Robbers en Marieke te Veldhuis. Ook productieleider Monique van Gool vertrekt na tien jaar.

Voorzitter Marcel Molle en bestuurslid Deen van Meer blijven aan. Samen met de de Raad van Toezicht wordt “zo spoedig mogelijk” een nieuw bestuur samengesteld.

Aanleiding voor de breuk is de door Molle vorig jaar ingezette nieuwe koers voor de fotoprijs. Volgens de afgetreden bestuursleden is dat een “te grote trendbreuk” met de wijze waarop de prijs voorheen werd georganiseerd.

Vorig jaar werd met cameragigant Canon een langdurige sponsorverbindtenis aangegaan. Ook de gemeente Hilversum steunt de Zilveren Camera.

Bekijk meer van

Zilveren Camera

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.