— dinsdag 17 juli 2012, 09:35

Nieuwe vervolging in zaak Politkovskaja

Bijna zes jaar na de moord op de Russische journaliste Anna Politkovskaja is er opnieuw iemand aangeklaagd. Het gaat om de gepensioneerde Russische agent Dmitri Pavljoetsjenkov, die al een jaar geleden werd opgepakt. Hij wordt ervan beschuldigd de moord te hebben georganiseerd. Inmiddels zijn zes mannen aangeklaagd voor de moord, maar onderzoekers hebben nog steeds niet bekend kunnen maken wie de opdracht voor de moord heeeft gegeven. Mensenrechtengroepen zeggen dat de staat hooggeplaatste functionarissen beschermt die bij de moord betrokken waren. Politkovskaja schreef voor de krant Novaja Gazeta kritische artikelen over het beleid van de toenmalige president en huidige premier Vladimir Poetin. Meer bij ANP/AFP via Reformatorisch Dagblad / The Guardian / CPJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.