— vrijdag 17 juli 2009, 08:48

Tsjetsjeense president onderzoekt moord op journaliste

De president van Tsjetsjenië, Ramzan Kadyrov, stelt zich persoonlijk aan het hoofd van het onderzoek naar de moord op journaliste en mensenrechtenactiviste Natalja Estemirova. Collega’s van Estemirova beschuldigen juist Kadyrov en zijn ordetroepen van betrokkenheid bij de moord op de activiste. De 50–jarige Estemirova werd woensdag dood gevonden langs een weg in het aan Tsjetsjenië grenzende Ingoesjetië, nadat zij eerder op de dag was ontvoerd in de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny. Estemirova verzamelde sinds 1999 bewijzen van mensenrechtenschendingen in Tsjetsjenië, waar Rusland dat jaar zijn tweede oorlog tegen separatistische rebellen begon. Ze werkte nauw samen met onderzoeksjournaliste Anna Politkovskaja en mensenrechtenadvocaat Stanislav Markelov, die ook zijn vermoord. De moord heeft tot scherpe kritiek geleid van de internationale gemeenschap op de autoriteiten in Moskou. Meer bij het Reformatorisch Dagblad / Elsevier / NRC

Bekijk meer van

Rusland Anna Politkovskaja

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.