word studentlid

— donderdag 17 november 2016, 13:56 | 0 reacties, praat mee

Eutelsat moet Koerdische zender weer doorgeven

Eutelsat moet Koerdische zender weer doorgeven
De lancering van Eutelsat 65 in maart 2016 vanaf Frans Guyana | EPA

Een Franse handelsrechtbank heeft Eutelsat, commercieel uitbater van meerdere satellieten, opdracht gegeven een Koerdische zender weer door te geven. In oktober haalde Eutelsat Med Nuçe TV en Newroz TV van hun Hotbird-satelliet, na een verzoek van de Turkse regering. Volgens de Turkse autoriteiten hadden de zenders banden met de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK). Laatste wijziging: 17 november 2016, 14:01

Volgens de tribunal de commerce in Parijs heeft Eutelsat gehoor gegeven aan het Turkse verzoek zonder zelf onderzoek te verrichten. In het geval van Newroz TV, dat vanuit Zweden uitzendt en in België wordt opgestraald, is voor banden met de PKK geen bewijs.

Med Nuçe TV blijft ondanks protesten van de Eutelsat.

Eutelsat moet Newroz TV weer doorgeven, op straffe van 10.000 euro per dag dat de satelliet-eigenaar in gebreke blijft. Tegenover het Franse persbureau AFP stelde Faruk Nozhatzadeh van Newroz TV dat hij tegenwerking verwacht in landen waarop ze zich richten. Dat hun zender in Europa van de satelliet werd gegooid “kwam als een schok”.

Broadband TV News meldt dat er nog een klein probleem is voor uitzendingen via Eutelsat kunnen worden hervat: de dienstverlener in België die Newroz TV opstraalt is net failliet verklaard.

Bekijk meer van

Turkije Eutelsat

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.