website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Europese innovatieprijs voor Nederlandse fotojournalist

Nick Kivits — Geplaatst in prijzen op vrijdag 21 april 2017, 09:05

Pixabay

Pixabay

Nieuws

De Innovatieprijs van de European Press Prize ging dit jaar naar een Nederlander: de 25-jarige Christiaan Triebert won de prestigieuze prijs omdat hij Whatsapp-gesprekken tussen de plegers van de Turkse militaire coup en andere relevante data wist te ontcijferen. Triebert, fotojournalist en analist, mocht de prijs donderdag in ontvangst nemen in De Balie in Amsterdam.

Naast de Innovatieprijs werd ook de Investigative Award uitgereikt. Deze ging tegen de verwachtingen in niet naar de journalisten die de Panama Papers onderzochten, maar naar The Serbian Centre for Investigative Journalism (CINS). Zij wonnen de prijs, aldus de jury, ‘voor hun dappere en meer dan gedegen journalistieke werk, waarin ze vergeten corruptiezaken aan het licht brengen.’

De Distinguished Writing Award ging dit jaar naar drie journalisten van Der Spiegel, die afzonderlijk van elkaar artikelen schreven over de toch van vluchtelingen naar Europa. De Special Award voor uitmuntende journalistiek eindigde in handen van Irina Tacu uit Roemenië. De Ier Fintan O’Toole mocht de Commentator Award in ontvangst nemen.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.