— vrijdag 8 juli 2016, 12:43 | 0 reacties, praat mee

EU stemt in met opvolger Safe Harbor

Leiders van de Europese lidstaten hebben vrijdag ingestemd met het aangepaste dataverdrag Privacy Shield tussen de EU en de VS. Het verdrag moet dienen als opvolger voor het eerder door het Europees Hof van Justitie afgekeurde Safe Harbor, een data-uitwisselingsprogramma tussen de EU en de VS. De privacy van Europese burgers zou onvoldoende beschermd worden in de Verenigde Staten.

Vooral na de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden over de afluisterpraktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA heeft privacy veel meer aandacht gekregen. Er komt in de VS bijvoorbeeld nu ook een ombudsman waar Europeanen terecht kunnen als ze klachten hebben over de opslag van hun gegevens.

Vicevoorzitter Andrus Ansip van de Europese Commissie noemt de instemming van de lidstaten een “sterk signaal van vertrouwen” in het Privacyschild. Dinsdag wordt het verdrag formeel aangenomen door de commissie. Meer bij NU.nl / Reuters

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.