— vrijdag 22 mei 2020, 08:24 | 0 reacties, praat mee

Ere Zilveren Reissmicrofoon voor radiomaker Peter van Bruggen

© ANP / Marcel Hemelrijk

Radiomaker Peter van Bruggen ontvangt de Ere Zilveren Reissmicrofoon. Hij krijgt de oeuvreprijs uitgereikt op 25 juni. Van Bruggen maakte ondermeer de programma’s The Breakfast Club en Het Weeshuis van de Hits.

Dat heeft juryvoorzitter Vincent Bijlo woensdag bekendgemaakt in het radioprogramma Met het Oog op Morgen. Bijlo noemt Van Bruggen een van de beeldendste radiomakers die hij ooit heeft gehoord.

De ereprijs maakt onderdeel uit van de Zilveren Reissmicrofoon, een prijs voor het beste radioprogramma of de beste radiopresentator van het jaar. Sinds het ontstaan van die prijs in 1966 wordt de Ere Zilveren Reissmicrofoon sporadisch uitgereikt. Van Bruggen is de negende winnaar.

Bijlo maakte woensdagavond ook de genomineerden voor de Zilveren Reissmicrofoon bekend. Het radioprogramma Big Five (BNR), de podcast Virus Verhalen (NTR) en Radio 2-dj Stefan Stasse dingen mee naar die prijs. Meer bij NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.