banner festival 23

— woensdag 4 maart 2009, 08:49 | 1 reactie, praat mee

EO zet presentator Boomsma op non-actief

Een foto-sessie voor een komend thema-nummer van glossy Linda is EO-presentator Arie Boomsma op een schorsing van drie maanden komen te staan. Boomsma, zelf een voormalig model, had geen toestemming gevraagd voor de fotoshoot. Dat het komende nummer draait rond homoseksualiteit, zal daarbij een rol hebben gespeeld. Boomsma is overigens niet naakt of in pikante poses te zien: hij loopt naar verluidt in een zwembroek over het strand van Curaçao. De EO neem het woord 'homo' niet in de mond en heeft de foto's nog niet gezien, maar stelt in een korte verklaring dat de missie van de omroep is geschaad door Boomsma's actie. "Het past niet bij de EO dat onze medewerkers opzettelijk schaars gekleed in welk blad dan ook poseren. Omdat dit de missie van de EO schaadt, hebben we met deze schorsing een duidelijk statement willen afgeven", aldus directeur Arjan Lock. Boomsma zelf is vol berouw over de solo-actie; "Ik kan niet anders dan begrip hebben voor het afwijzende standpunt van de EO-directie. Ik zal deze maanden gebruiken om het vertrouwen van de EO en onze achterban in mij te herstellen." Laatste wijziging: 4 maart 2009, 13:04

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Pieter Molenaar, 4 maart 2009, 18:28

Het lopen op een strand in een zwembroek valt niet onder de categorie schaars gekleed. Zou een burka genade vinden bij Arjen Lock?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.