word studentlid

— dinsdag 22 september 2015, 13:41 | 0 reacties, praat mee

Forse reorganisatie EO: 13 journalistieke fte weg

Forse reorganisatie EO: 13 journalistieke fte weg
Sander Koning / ANP

Omroep EO zet het mes in de journalistieke afdelingen en de afdelingen Radio 2, 5 en 6. De aangekondigde reorganisatie - nog met de status voorgenomen besluit - zal per saldo 13 voltijdsbanen kosten. Aanleiding is volgens EO-directeur Arjan Lock het veranderende medialandschap en de wens zich met 'projectmatige journalistiek' bezig te houden. Laatste wijziging: 24 september 2015, 10:24

Dat betekent dat er ambitieuze maar kortlopende inhoudelijke producties rond een actueel thema worden gemaakt die de EO-missie volgt. Het verlies aan arbeidsplaatsen noemt Lock ‘emotioneel’.

Een deel van de huidige functies komt te vervallen, deels komen daar nieuwe functies voor in de plaats, aldus de omroep. De Ondernemingsraad van de omroep heeft positief op de plannen geadviseerd. De omroep heeft bonden ingelicht.

Lock: “Mede op basis van de ontwikkelingen binnen de publieke omroep zien we ons genoodzaakt het bestaande stramien los te laten en een deel van onze journalistieke- en radioredacties te reorganiseren. De EO wil kansen die er zijn benutten door zich meer toe te leggen op projectmatige journalistiek. We hebben daarom niet langer ingetekend op een wekelijkse actualiteitenbalk. Dat is een pijnlijk besluit: veertig jaar lang leverden we vanuit onze identiteit een vaste wekelijkse bijdrage aan het gesprek van de dag op televisie; daarvan nemen we nu afscheid.”

Voor de medewerkers die hun baan verliezen geldt de sociale regeling uit de cao voor omroeppersoneel.

Wat betreft wijzigingen bij de radio worden die ingegeven door minder budget voor Radio 1 en 2. Het profiel van Radio 5 verandert en Radio 6 wordt opgeheven. Daarmee vervallen EO-uitzendingen op die zender.

De NVJ is ontstemd dat de vakbonden zo laat bij de besluitvorming worden betrokken en dat de EO eerst met de Ondernemingsraad tot overeenstemming is gekomen, aldus René Roodheuvel, NVJ-secretaris Omroep. De gezamenlijke bonden zijn inmiddels wel uitgenodigd voor een gesprek.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.