de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— woensdag 30 juni 2010, 12:54 | 0 reacties, praat mee

En alweer een Vlaming

De redactie van NRC Media kiest voor de Vlaming Peter Vandermeersch als nieuwe hoofdredacteur. Terwijl de krant geen Vlaamse eigenaar wilde, kiest de redactie dan nu voor een Vlaamse aanvoerder van de troepen. In de praktijk zal dat misschien niet eens zoveel verschil maken. Vandermeersch en Christian van Thillo houden beiden van kranten en hebben beiden bewezen de realiteit onder ogen te willen zien.

Het was Vandermeersch die eind 2008 in een debat in Nederland Van Thillo citeerde: ‘Blij dat u me vraagt hoe de krant er over tien jaar uitziet. Daar heb ik wel een beeld bij. Maar hoe de krant er over drie maanden uitziet, weet ik niet.’

In diezelfde bijeenkomst noemde hij Nederlandse hoofdredacteuren naïef. ‘Ik denk dat mijn collega’s de ontwikkelingen onderschatten. Het gaat met de kranten nu heel snel heel slecht.’

Het getuigt van een gezond realisme dat de redactie van NRC voor Vandermeersch kiest. Hij gelooft in kranten, maar wel in andere kranten dan in Nederland worden gemaakt. Dat worden boeiende tijden.

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bekijk meer van

België

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.