training eu starters

— maandag 12 oktober 2020, 16:09 | 0 reacties, praat mee

Elsevier Weekblad 75 jaar

Deze maand is het 75 jaar geleden dat Elsevier Weekblad verscheen, meldt het tijdschrift. Het eerste nummer van Elseviers Weekblad – toen nog met een 's' op het eind, verscheen op zaterdag 27 oktober 1945. Eind dit jaar volgt er weer een naamsverandering. Laatste wijziging: 12 oktober 2020, 16:11

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan verschijnt zaterdag 24 oktober een extra dik jubileumnummer. De abonnees ontvangen met dit exemplaar ook een herdruk van het allereerste nummer uit 1945 en een setje kaarten met afbeeldingen van iconische omslagen.

Ook verschijnt deze maand het jubileumboek ‘Non Solus. Uitgevers en gouden knapen van Elsevier’. Hierin zijn geschreven portretten opgenomen van de uitgevers van Elsevier Weekblad en zijn voorganger Elsevier’s Geïllustreerd Maandschrift (1891-1940). In het jubileumboek staan ook portretten van journalisten en schrijvers die de afgelopen 75 jaar hebben meegewerkt aan het blad. Zoals Henk Lunshof, Ferry Hoogendijk, Michel van der Plas en Rik Kuethe, maar ook Harry Mulisch, Gerard Reve, Cees Nooteboom en W.F. Hermans.

Per 1 december wordt de titel van het blad afgekort tot EW. De naamsverandering is nodig omdat de eigenaar, het Britse uitgeefconcern Relx, deze exclusief wil gebruiken voor zijn internationaal opererende wetenschappelijke uitgeverij Elsevier.

Lees ook:
Nieuwe naam en logo voor Elsevier Weekblad (28 mei 2020)

Bekijk meer van

Relx EW Elsevier Weekblad

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.