persveilig seminar

— woensdag 11 mei 2022, 10:48 | 0 reacties, praat mee

Elon Musk wil Twitter-verbod voor Trump terugdraaien: Neemt oud-president het aanbod aan?

Tesla-topman Elon Musk wil de verbanning van Donald Trump van Twitter ongedaan maken. Musk, die het socialmediabedrijf overneemt, noemde de maatregel tegen de voormalige president een fout. Laatste wijziging: 3 augustus 2022, 08:38

“Ik denk dat het moreel gezien een slechte beslissing was” zei Musk in een virtuele toespraak op een evenement over de toekomst van de auto. De baas van Tesla zei dat het vertrouwen in het socialmediabedrijf wordt ondermijnd als mensen blijvend van Twitter worden geweerd.

Trump werd van Twitter verbannen, nadat hij na de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari vorig jaar werd beschuldigd van opruiing. Het eigen sociale netwerk van de oud-president, Truth Social, is in februari gelanceerd.

Het is niet duidelijk of Trump de uitnodiging aanneemt. Eind april liet hij namelijk nog weten dat hij niet zal terugkeren op Twitter, zelfs als hij zijn account als gevolg van de overname van het socialmediabedrijf door Musk terugkrijgt.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.