— vrijdag 5 juni 2015, 09:24 | 0 reacties, praat mee

‘El Rey’ wint Brusseprijs 2015

Marcel van Hoorn / ANP

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten heeft de winnaars van de Brusseprijs 2015 bekend gemaakt. De prijs voor het beste journalistieke boek van het afgelopen jaar gaat naar Hans Goossen en Theo Sniekers voor 'El Rey', over de Roermondse ondernemer en politicus Jos van Rey. Het boek, uitgegeven door Media Groep Limburg is het product van langdurig onderzoek door Goossen en Sniekers voor Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad. "El Rey is een grondig uitgezocht en kundig verteld verhaal, dat zijn directe onderwerp - Jos van Rey en de Roermondse bestuurscultuur - ontstijgt en de kwetsbaarheid van onze lokale democratie blootlegt", aldus de jury. Dat de journalisten zich staande hebben gehouden ondanks dreigementen van Van Rey zelf en hun onderzoek gewoon voortzetten, verdient bijzondere waardering. Er waren in totaal 135 boeken genonimeerd. Laatste wijziging: 5 juni 2015, 09:29

De Brusseprijs werd tijdens de zogenoemde Avond van de Bijzondere Journalistiek toegekend. Tijdens hetzelfde evenement werd ook de Lira Correspondentenprijs uitgedeeld - een initiatief van het Fonds BJP en Lira Auteursfonds Reprorecht voor de beste freelance buitenlandcorrespondent. De prijs ging naar Remco Andersen, die vanuit Beiroet de Arabische wereld en Iran verslaat voor de Volkskrant, Elsevier en De Morgen.

Meer over alle prijswinnaars en volledige juryrapporten bij Fonds BJP.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.