word studentlid

— donderdag 30 juli 2015, 11:04 | 0 reacties, praat mee

Egypte verdaagt Al Jazeera-zaak opnieuw

Egypte verdaagt Al Jazeera-zaak opnieuw
Khaled Deskouki / AFP

Er wordt vandaag toch geen eindoordeel geveld in de zaak tegen de drie journalisten die in Egypte van hulp aan een terroristische organisatie worden beschuldigd. De rechtszaak tegen Mohamed Fahmy, Baher Mohamed en Peter Greste die voor Al Jazeera werkten, is verdaagd naar 8 augustus. Laatste wijziging: 30 juli 2015, 11:07

Na ruim een jaar gevangenschap in voorarrest mocht Australiër Peter Greste vertrekken. Mohamed Famy, die zowel Egyptisch als Canadees staatsburger is en Egyptenaar Baher Mohamed moesten een definitief oordeel in Egypte afwachten. De zaak sleept al sinds 2013 en heeft internationaal forse kritiek gekregen.

Het rommelige procesverloop en het regelmatige uitstel is frustrerend, zegt Greste vanuit Australië: “Het is uiterst zwaar voor ons. We dachten allemaal dat dit eindelijk de dag zou zijn. We heben zo veel onverwachte wendingen in deze rechtszaak gehad. We moeten uitkijken naar het oordeel op 8 augustus maar niet verwachten dat het op die dag ook echt gebeurt.”

Bekijk meer van

Egypte

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.