word actief nvj klein

— dinsdag 27 oktober 2015, 08:20 | 0 reacties, praat mee

Egypte arresteert drie journalisten

Khaled Desouki / AFP

In een week tijd zijn in Egypte drie journalisten gearresteerd. Van twee van hen is niets meer vernomen, zo melden diverse media. Mahmoud Mostafa Saad, werkzaam voor de krant en site Al-Nahar, werd vrijdag opgepakt op het vliegveld in Caïro toen hij met een studentenvisum naar Londen wilde reizen. Hij liet telefonisch aan zijn vrouw weten dat hij was opgepakt door de veiligheidsdiensten, maar dat hij niet wist waarom. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Laatste wijziging: 27 oktober 2015, 11:25

Vorige week woensdag werd het kantoor van Mada Foundation for Media Development door gemaskerde mannen van de veiligheidsdiensten overvallen en directeur Hisham Jaafar gearresteerd. Ze namen hem mee naar zijn huis, waar ze volgens zijn zoon, de boel doorzochten en meubels kapotmaakten. Pas zondag hoorden zijn advocaten dat hij door het openbaar ministerie werd verhoord in de Tora-gevangenis. Hij zou illegaal buitenlands geld hebben ontvangen en behoren tot e verboden moslimbroederschap.

Personeel van de Mada Foundation for Media Development werd ook gehoord, mar mocht dezelfde dag nog weg. Het pand werd gesloten en de volgende dag werd een andere medewerker thuis opgepakt: Hussam el-Sayed. Het vermoeden bestaat dat hij voor dezelfde redenen is opgepakt als Jaafar, maar sinds zijn arrestatie heeft niemand meer iets van hem gehoord.

Het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) heeft de autoriteiten opgroepen de reden voor de arrestaties te geven en de journalisten vrij te laten. 

Bekijk meer van

Werk ondernemen Egypte

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.