— maandag 10 november 2014, 10:17

EFF test veiligheid chatsoftware

Het versturen van tekstberichten heeft de laatste jaren in hoog tempo het bellen afgelost: groepsgesprekken en de mogelijkheid in eigen tijd te antwoorden zijn simpelweg erg handig. Toch gaan de meeste chatprogramma's niet veilig om met de communicatie, stelt de Amerikaanse digitale burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation (EFF). Dat berichtenverkeer versleuteld wordt verstuurd is één minimale eis, maar de software is veelal gesloten, zodat eventuele (al dan niet opzettelijke) gaten niet bekend zijn. Ook ontbreekt het bij de meeste software aan recente audits, waar de veiligheid onafhankelijk wordt getest. EFF testte alle bekende (en meerdere onbekende) chat clients op basis van deze en andere criteria. Slechts een handvol diensten krijgt volledige goedkeuring in de zogeheten EFF Campaign for Secure & Usable Crypto. Grootste probleem bij de keuze voor een veilig alternatief: hoe krijg je collega's en vrienden zo ver om ook te switchen?

Bekijk meer van

Threema Telegram Silent Phone PGP OTR

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.