banner festival 23

— dinsdag 26 augustus 2008, 08:45

Eerste jeugdjournaal voor Birma

De eerste uitzending van het ongecensureerde jeugdjournaal voor Birmese kinderen is uitgezonden via de satelliet. Het programma 'Youth Voice' wordt gemaakt door de 'Democratic Voice of Burma' (DVB) en is het zevende jeugdjournaal van Free Voice's Kids News Network (KNN). In het eerste 10 minuten durende programma wordt een 14-jarige jongen in Birma geïnterviewd, die met een masker op vertelt over hoe hij wees is geworden door de orkaan Nargis. Hij draagt een masker om zijn identiteit en - indirect - ook die van de DVB-journalisten te verhullen, omdat de Birmese junta tegen de onafhankelijke berichtgeving van DVB is. 'Youth Voice' is voor het eerst uitgezonden na 3 maanden intensieve training van de redactie in Thailand door internationale trainers. Vanaf nu zal 'Youth Voice' elke week te zien zijn via het satelliet signaal van DVB en wereldwijd online via de eigen website www.dvbyouth.com. Op 29 augustus wordt de 2de aflevering van 'Youth Voice' uitgezonden en online geplaatst.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.