— maandag 21 oktober 2019, 09:29 | 0 reacties, praat mee

Eerste contracten voor Facebook Nieuws zijn gesloten

Dat er werd onderhandeld was al bekend, maar er zijn nu ook contracten gesloten. Facebook breidt zijn diensten voor nieuwsberichten uit. Er zijn deals gesloten met News Corp., maar waarschijnlijk met ook andere uitgevers, zoals die van Buzzfeed News, The Washington Post en Business Insider. Laatste wijziging: 21 oktober 2019, 09:33

Dat meldt The Wall Street Journal, waarvan News Corp. de uitgever is. Ook andere uitgaves van News Corp. verschijnen in Facebook News, waarbij het overigens niet om volledige nieuwsberichten lijkt te gaan, maar juist om headlines met korte stukken tekst. Welke berichten er precies in de feeds van gebruikers verschijnt hangt deels af van algoritmes, maar zullen ook worden bepaald door menselijke curators.

Facebook is met meer uitgevers in gesprek voor het leveren van nieuwscontent voor Facebook News. Volgens bronnen van The Wall Street Journal gaat het daarbij onder meer om de uitgevers van The New York Times, Buzzfeed News, The Washington Post en Business Insider. Daarvan is overigens nog geen officiële bevestiging gegeven.

De nieuwssectie zou in een aparte tab op Facebook te benaderen zijn. Volgens The Wall Street Journal komt de mogelijkheid volgende maand al uit. Voor geplaatste content gaat Facebook dan royalties betalen aan de uitgevers.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.