website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

EenVandaag en NVJ boos om weigeren journalist door gemeente Westland

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 15 november 2017, 16:36

EenVandaag-verslaggever Sander 't Sas

EenVandaag-verslaggever Sander 't Sas

Nieuws

“Het is ongehoord dat een burgemeester zich inhoudelijk bemoeit met een journalistiek product en het is niet uit te leggen dat sommige media wél en andere media niet worden toegelaten tijdens een openbare raadsvergadering, puur en alleen op inhoudelijke gronden.” Dat is de boodschap van een brief die EenVandaag woensdag samen met de NVJ naar burgemeester Van Ardenne van de gemeente Westland heeft gestuurd. Beide partijen vragen de burgemeester om een gesprek.

Aanleiding van de brief is het feit dat Van Ardenne EenVandaag-verslaggever Sander ‘t Sas en cameraman Roel van Hees vorige week de toegang tot een openbare raadsvergadering verbood. Dat gebeurde omdat Van Ardenne het niet eens is dat het programma voor zijn documentairereeks Ons Belang slechts één raadslid van de gemeente volgt. Andere media mochten op 7 november wél gewoon aanwezig zijn bij de vergadering.

EenVandaag en de NVJ geven in de brief aan ontstemd te zijn over de situatie. “Dit tart de wetten van openbaarheid van bestuur en persvrijheid”, schrijven EenVandaag-hoofdredacteur René van Brakel en NVJ-secretaris Thomas Bruning in de gezamenlijke brief. Vanuit de redactie was in de dagen voorafgaand aan de vergadering meerdere malen geprobeerd de verslaggever en cameraman aan te melden. Meer bij de NVJ

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.