e learning nvj

— woensdag 15 november 2017, 16:36 | 0 reacties, praat mee

EenVandaag en NVJ boos om weigeren journalist door gemeente Westland

EenVandaag-verslaggever Sander 't Sas

“Het is ongehoord dat een burgemeester zich inhoudelijk bemoeit met een journalistiek product en het is niet uit te leggen dat sommige media wél en andere media niet worden toegelaten tijdens een openbare raadsvergadering, puur en alleen op inhoudelijke gronden.” Dat is de boodschap van een brief die EenVandaag woensdag samen met de NVJ naar burgemeester Van Ardenne van de gemeente Westland heeft gestuurd. Beide partijen vragen de burgemeester om een gesprek.

Aanleiding van de brief is het feit dat Van Ardenne EenVandaag-verslaggever Sander ‘t Sas en cameraman Roel van Hees vorige week de toegang tot een openbare raadsvergadering verbood. Dat gebeurde omdat Van Ardenne het niet eens is dat het programma voor zijn documentairereeks Ons Belang slechts één raadslid van de gemeente volgt. Andere media mochten op 7 november wél gewoon aanwezig zijn bij de vergadering.

EenVandaag en de NVJ geven in de brief aan ontstemd te zijn over de situatie. “Dit tart de wetten van openbaarheid van bestuur en persvrijheid”, schrijven EenVandaag-hoofdredacteur René van Brakel en NVJ-secretaris Thomas Bruning in de gezamenlijke brief. Vanuit de redactie was in de dagen voorafgaand aan de vergadering meerdere malen geprobeerd de verslaggever en cameraman aan te melden. Meer bij de NVJ

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.