— donderdag 6 januari 2011, 08:46

Eenderde bezoek Nu.nl komt via mobiel

Een op de drie bezoeken aan nieuwssite Nu.nl kwam in december via een mobiele telefoon of tablet. Dat blijkt uit een overzicht dat hoofdredacteur Laurens Verhagen dinsdag publiceerde. Hij analyseert: "In december is het aandeel mobiel uitgekomen op 32,6 procent. In juni was dat nog 24 procent. In totaal deed Nu.nl in december ruim 500 miljoen pageviews, waarvan 164 miljoen via mobiele telefoons en tablets. In vergelijking met november liet de iPad-app de grootste procentuele stijging noteren: 44 procent meer views via de app. De Android-app groeide met ruim 23 procent, terwijl de iPhone bijna 21 procent groeide". Meer bij Emerce

De mobiele groei zal in de komende maanden een verdere impuls krijgen met het verschijnen van tablet computers die op Windows en Android draaien. De verwachting is dat een webapplicatie van Nu.nl ook op internettelevisie op belangstelling kan rekenen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.