banner festival 23

— donderdag 20 juli 2017, 09:53 | 0 reacties, praat mee

Een ton voor zieke dochter AD-journalist

Al meer dan 100.000 euro is er opgehaald voor de ongeneeslijk zieke 2-jarige dochter van de Dordtse journalist Bram Verbrugge. Het geld is nodig voor medisch onderzoek. Dat moet Sara uiteindelijk een langer leven geven. Laatste wijziging: 20 juli 2017, 10:00

De mijlpaal van een ton werd vorige week bereikt, vier maanden nadat een reeks benefietactiviteiten van start ging. De redactiechef van AD De Dordtenaar en AD Rivierenland en zijn vrouw Emine Kara vechten door tot het benodigde half miljoen euro binnen is. Samen hebben ze de Stichting Voor Sara opgericht, waarvoor tientallen vrijwilligers actief zijn.

Sara leidt aan de zeldzame spierziekte MDC1A, waardoor haar levensverwachting beperkt is. Onderzoekers kunnen met dit beginbedrag al aan de slag. Specialisten zoeken naar manier om het schadelijke gendefect te repareren en gezonde spiercellen terug in het lichaam te plaatsen. Het onderzoek kan niet alleen Sara helpen, maar veel meer kinderen met een zeldzame spierziekte.

‘Een ton is een mooi begin’, vindt Verbrugge, ‘maar we gaan door tot we het benodigde streefbedrag van vijf ton hebben gehaald. En misschien gaan we daarna nog verder, want de aandacht voor dit soort zeldzame spierziekten mag niet verslappen.’ De benefietactiviteiten bestonden tot nu uit onder meer diners, rommelmarkten, theatervoorstellingen en sponsoring van lopers bij de Rotterdam Marathon en de Nijmeegse Vierdaagse.

Iedere week publiceert hij voor AD.nl een column, waarin hij openhartig ‘en zo eerlijk mogelijk’ over zijn privéleven met Sara schrijft. Verdriet, frustratie en blijdschap deelt hij met zijn meelevende lezers. ‘Die artikelen ondersteunen de acties natuurlijk wel en daar zijn we blij mee’, zegt hij. De column was een idee van collega Mark Roos, die op Facebook zag hoe Verbrugge zijn persoonlijke sores van zich af schreef.

Ook op de redactie van het AD leven veel collega’s mee. ‘Het is hard werken. Iedere dag een nieuwe krant en een volle nieuwssite. Dus veel praten we er niet over. Maar collega’s laten wel vaak wat horen als er nieuws is over Sara of het onderzoek. Dat steunt ons.’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.