persveilig seminar

— woensdag 8 oktober 2008, 07:17 | 1 reactie, praat mee

Een opgelegde keuze

Cobouw, het dagblad voor de bouw, heeft in een brief aan zijn freelancers laten weten dat de redactie niet wil dat zij zowel aan Cobouw als aan het nieuwe blad Bouwformatie artikelen of foto’s leveren.

Laatste wijziging: 8 oktober 2008, 13:19

Bouwformatie wordt een tweewekelijkse uitgave van Wolters Kluwer – ooit de uitgever van Cobouw – en zal in november voor het eerst verschijnen. Cobouw geeft zijn freelancers de keuze: óf je werkt voor Cobouw, óf je werkt voor Bouwformatie; maar voor alle twee, dat kan niet.


Volgens chef nieuwsdienst Jan Sint Nicolaas van Cobouw hebben veel freelancers begrip voor deze beperking die het dagblad hen oplegt, temeer daar Bouwformatie zich grotendeels zal richten op dezelfde doelgroep als Cobouw en dus een directe concurrent is.


Volgens advocaat Petronel van Leeuwen van de NVJ komt het vaker voor dat freelancers een exclusiviteitsbeding onder hun neus krijgen. ‘Wij adviseren meestal om dat niet te tekenen. En wanneer je het wel doet; vraag dan een hoger honorarium.’


Wat is jouw ervaring? Heb je begrip voor het standpunt van Cobouw? Discussieer mee

Bekijk meer van

Collega's en communities

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Jan Dijkgraaf, 10 oktober 2008, 12:07

Petronel van Leeuwen leeft in een wereld die niet bestaat. Zelfs voor vakbladen is geen handvol, maar een landvol geschikte journalisten beschikbaar.
Mijn advies aan de freelancers van Cobouw is: tel je knopen, je werkte al niet voor de nieuwe concurrent, dus het kost je geen omzet.
Jan D.
met de D. van Realist

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.