— woensdag 30 september 2015, 09:25 | 0 reacties, praat mee

Edward Snowden opent Twitter-account

Laura Poitras

Klokkenluider Edward Snowden heeft een Twitter-account geopend. Het betreft een geverifieerd account, zoals dat volgers van politici, acteurs en ook journalisten zekerheid geeft over de identiteit van de eigenaar. Met een duidelijk gevoel voor humor volgt Snowden maar één ander account: dat van zijn voormalige werkgever inlichtingendienst NSA.

De NSA volgt hem - althans op Twitter - op het moment van schrijven nog niet terug. Snowdens eerste tweet was “Kunnen jullie me nu horen?”, wat een indicatie kan zijn dat hij directer met zijn fans en critici in contact wil treden.

Onder meer de bekende Amerikaanse astrofysicus Neil deGrasse Tyson heette Snowden welkom en stelde dat zijn labels verrader of held wat hem betreft voorbij werden gestreefd door de geuzennaam ‘geek’ (iemand met een diepe interesse voor de mogelijkheden van technologie). Later noemde deGrasse Tyson Snowden een patriot.

Toen bekend werd dat Snowden een account had geopend, vloog zijn aantal volgers omhoog. Twitter ving die historische groei voor een nieuw account in een fascinerende animatie:

Bekijk meer van

Twitter Edward Snowden

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.