banner festival 23

— woensdag 29 maart 2023, 09:02 | 0 reacties, praat mee

EditieNL: excuses voor foutief gebruik foto uit Auschwitz

© ANP / Peter Hilz

EditieNL heeft via Twitter excuses aangeboden voor het foutieve gebruik van een foto uit Auschwitz. Een foto van een spoorlijn bij het concentratiekamp in Polen werd gebruikt bij een item over het spoorwegsysteem in Nederland. Laatste wijziging: 29 maart 2023, 09:04

“In onze uitzending van vandaag hebben wij per abuis een foto van Auschwitz laten zien. Dit had nooit mogen gebeuren. We bieden onze excuses aan voor deze vergissing”, laat het RTL-nieuwsprogramma weten op Twitter.

De foto stond bij een stukje met cijfers over het Nederlandse spoornetwerk, zoals het aantal kilometers treinspoor in Nederland en het aantal stations. Verscheidene kijkers merkten de fout van EditieNL op en deelden beelden ervan op sociale media.

Het museum Auschwitz Memorial bedankte EditieNL op Twitter voor de excuses. Ook wordt gemeld dat er een onlineles beschikbaar is in het Nederlands over de geschiedenis van Auschwitz waar “jullie publiek” op gewezen kan worden, schrijft Auschwitz Memorial.

Bekijk meer van

EditieNL

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.