— maandag 26 oktober 2009, 09:05

Duitsers lanceren unieke papieren krant

Twee jonge Duitsers hebben een concept bedacht voor een papieren krant, die door de lezer zelf is samengesteld. Hendrik Tiedemann (27) en Wanja Oberhof (23) noemen 'Niiu' uniek in de wereld. Via een website geeft de lezer interesses aan, waarna 's nachts een speciale gepersonaliseerde editie wordt gedrukt die 's ochtends op de mat valt. Oberhof stelt tegenover TIME dat veel mensen de voorkeur aan papier geven, boven het lezen van scherm. "Print is het comfortabelste medium, want je kunt het overal lezen - of je nu met de trein reist of thuis onderuitzakt", aldus Oberhof. De voorkeuren zijn op elk moment via de website weer aan te passen. Niiu start voorlopig enkel in Berlijn met een selectie van 17 Duitse en internationale kranten en 500 online nieuwsdiensten, restaurantrecensies en een online voetbalmagazine. Uitrol in meer Duitse en Europese steden is gepland, waarbij een Niiu-krant 1,80 euro gaat kosten. Meer bij TIME

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.