banner festival 23

— dinsdag 23 augustus 2022, 08:42 | 0 reacties, praat mee

Duitse ZDF-journalist zou zijn opgepakt tijdens protestactie van kunstcollectief in Sint-Petersburg

De journalist Roman Schell zou zijn opgepakt tijdens een actie van kunstcollectief Yav in Sint-Petersburg, waarbij twee leden van het collectief een muurschildering aanbrachten. Ook zou een cameraman zijn opgepakt. Schell was vermoedelijk voor de Duitse omroep ZDF aan het werk. In totaal werden vier mensen door de Russische politie gearresteerd. Laatste wijziging: 23 augustus 2022, 08:59

Zij werden volgens het onafhankelijke journalistieke platform Meduza naar het 77e politiebureau in Sint-Petersburg gebracht.

Daar zouden zij worden opgevangen door medewerkers van het zogenoemde Centrum E, omdat de vier personen verdacht worden van een politiek gemotiveerd misdrijf.

De twee activisten schilderden op een muur de website van de populaire zoekmachine Google na. Maar in plaats van de letters Google tekenden ze de letters Goolag, inclusief de zoekopdracht: Hoe kom je eruit?

Wat de rol van freelancejournalist Schell en diens cameraman tijdens de actie was, is niet bekend. De Duitse omroep heeft de aanhouding nog niet bevestigd.

Bekijk meer van

Rusland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.