mgm nvj maart

— dinsdag 17 november 2020, 16:59 | 0 reacties, praat mee

Op vier adressen poederbrieven bezorgd, ook bij media

Op vier adressen poederbrieven bezorgd, ook bij media

UPDATE Op zeker vier adressen in Nederland, waaronder de uitgever van het Nederlands Dagblad in Amersfoort, een drukkerij in Best en het INIT-gebouw in Amsterdam, beide van DPG Media, zijn dinsdag poederbrieven bezorgd. Verder kwam er ook een poederbrief binnen bij het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

Wie de poederbrieven heeft verstuurd en met welk doel is niet bekend. Ook is nog onduidelijk of er een verband is tussen de zaken.

De directie van het Nederlands Dagblad heeft aangifte gedaan. De betrokken medewerker die het poststuk opende, schrok van de bedreigende situatie, maar handelde adequaat, aldus hoofdredacteur/directeur Sjirk Kuijper. Hij kan lopende het politieonderzoek geen nadere toelichting geven.

De twee vermeende poederbrieven bij DPG Media hebben ‘zeer waarschijnlijk’ niks te maken met de verslaggeving van het bedrijf, is te lezen in het AD, een uitgave van DPG Media.

In de drukkerij in Best, waar onder meer regionale kranten zoals het Brabants Dagblad worden gedrukt, werd bij het doornemen van de post op dinsdagochtend 9.00 uur de brief aangetroffen. De hulpdiensten werden direct ingeschakeld. Het is onbekend of er een boodschap bijgesloten was bij de brief, meldt NU.nl. In het bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam zitten de redacties van Het Parool, Trouw en de Volkskrant.

Specialisten van de brandweer konden op beide locaties halverwege de ochtend al snel uitsluiten dat de inhoud van de enveloppen gevaarlijk was. Een paar medewerkers van de postkamer zijn uit voorzorg korte tijd geïsoleerd. “Dat is de standaard procedure. Ze zijn weer aan het werk.”

Ook bij het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam is vanochtend een poederbrief bezorgd.

Bekijk meer van

DPG Media Best

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.