— vrijdag 19 augustus 2022, 15:49 | 0 reacties, praat mee

Drie plekken voor journalisten-in-residence op bijzondere locaties

Buitenplaats Doornburgh in Maarssen - © Buitenplaats Doornburgh

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten heeft voor dit jaar nog drie nieuwe ‘residencyplaatsen’ beschikbaar. Journalisten kunnen er aan langer lopende projecten werken of zich op een belangrijk thema ter plaatse storten. Het gaat om periodes van zes tot acht weken op bijzondere locaties. Laatste wijziging: 23 augustus 2022, 12:21

Zo is er een plaats op het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR) - aan de rand van het Romeinse stadspark Villa Borghese - voor een journalist-in-residence die zich wil onderdompelen in de academische context die dit instituut biedt.

Ook op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen is een residencyplaats beschikbaar voor een journalist die zich voor een periode wil onderdompelen in de bijzondere context die de buitenplaats biedt. Het was voorheen een klooster, en nu een broedplek, maak- en denkplaats voor journalisten, kunstenaars en wetenschappers. Ook is het een tijdelijke opvangplek voor Oekraïense families.

In Atelier aan de Middendijk (Usquert, aan de Waddenzee) is een plek beschikbaar voor een journalist die zich voor een periode wil afzonderen in het Atelier, bijvoorbeeld om aan de laatste hoofdstukken van een boek te werken.

Meer informatie bij Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

Bekijk meer van

boeken

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.