e learning nvj

— dinsdag 15 december 2009, 09:00 | 2 reacties, praat mee

Downloadverbod ‘heilloze weg’

Op woensdag 16 december bespreekt de Tweede Kamer het auteursrechtbeleid, waar aanbevelingen van de commissie Gerkens en het kabinetsstandpunt wordt besproken. De digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom (BOF) heeft het kabinet en kamerleden opgeroepen af te zien van een zogeheten downloadverbod, waarbij het downloaden van materiaal uit illegale bron strafbaar wordt gesteld. BOF stelt dat een dergelijk repressief verbod enkel is te handhaven door alle Nederlanders op voorhand te criminaliseren en doorlopend te bespioneren. Vermeende overtredingen kunnen alleen worden vastgesteld als permanent wordt meegekeken, aldus de organisatie. BOF roept de contentindustrie op om nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen, in plaats van verboden in te stellen. In Nederland bestaan bijvoorbeeld geen noemenswaardige, contentrijke download- of streamingdiensten voor films or series. Bits of Freedom: "Mensen realiseren zich niet dat een downloadverbod alleen kan worden gehandhaafd door de contentindustrie alle internetverkeer af te laten te tappen. Dit is een heilloze weg. Wij hopen van harte dat deze plannen niet worden ingevoerd."

Bekijk meer van

Bits of Freedom

Praat mee

2 reacties

Leo Postma, 16 december 2009, 11:52

Wat houd het beoogde downloadverbod in? Mag ik geen muziek meer opnemen voor eigen gebruik via internetradio? Mag ik geen leuke plaatje meer downloaden voor een scriptie, of om te dienen als bureaublad? Mag ik geen nieuwspagina’s opslaan voor eigen referentie of onderzoek?
Mag ik niets meer citeren of kritiek onderbouwen met informatie van internet? Volgens mij beoogt dit kabinet totale repressie van haar burgers…

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.