Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— maandag 8 juni 2020, 10:22 | 0 reacties, praat mee

Dorien Pels vervangt Esther Lammers in hoofdredactie Trouw; Lex Oomkes met pensioen

Dorien Pels is de nieuwe adjunct-hoofdredacteur van Trouw. Zij volgt Esther Lammers op die na 11 jaar hoofdredactie naar de Haagse redactie verkast, waar ze zich onder meer gaat bezighouden met de dagelijkse commentaren. Zij volgt daar Lex Oomkes op, die met pensioen gaat. Laatste wijziging: 8 juni 2020, 10:36

Pels (1971) wordt verantwoordelijk voor de portefeuilles personeelszaken en financiën. Ze studeerde communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze was in 2009 de initiatiefnemer van Trouw Duurzame 100. De afgelopen jaren was ze ‘chef Dag’ bij de krant.

In zijn wekelijkse column schrijft hoofdredacteur Cees van der Laan over het vertrek uit de hoofdredactie van Lammers:

Elf jaar in zo’n stressvolle functie is geen sinecure. En het vak lonkte. Je gaat niet de journalistiek in om chef of lid van de hoofdredactie te worden, maar vanwege je speurzin, je behoefte om complexe zaken te ontrafelen, om een column te mogen schrijven of een interview af te nemen. Er wordt wel­eens gegrapt dat een managementfunctie in de journalistiek corvee is, noodzakelijk, maar geen journalistieke droombaan. Lammers vertrekt naar de parlementsredactie. In de journalistiek, of zeker bij Trouw, wordt zo’n overstap niet als een stap terug gezien. Op de redactie lopen diverse ex-adjuncts en één ex-hoofdredacteur rond.

In politiek Den Haag volgt Lammers een andere door mij zeer gewaardeerde collega op, Lex Oomkes, coördinator van de commentaargroep. Hij gaat begin juli met pensioen. Zijn brede blik, zijn enorme kennis van politieke en maatschappelijke verhoudingen en zijn naar cynisme neigende humor in de dagelijkse telefoongesprekken zal ik missen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.