— woensdag 1 september 2021, 14:17 | 0 reacties, praat mee

Donald Duck Weekblad vroeg fans om hulp bij ontwikkelen nieuwe app

Het weekblad Donald Duck heeft woensdag een nieuwe app gelanceerd, met ruim duizend verhalen, moppen en strips. Bij de ontwikkeling van de app schakelde de redactie de hulp in van 500 fans van het weekblad. Zij dachten mee over hoe de app zou moeten werken. Laatste wijziging: 1 september 2021, 14:19

Een van de grotere conclusies aan de hand van gesprekken met fans, was dat volledige strippagina’s niet lekker lezen op smartphoneschermen. Strips in de nieuwe app, die te downloaden is op iOS- en Android-toestellen, verschijnen daarom plaatje voor plaatje. Lezers die de strips toch liever als hele pagina voorgeschoteld krijgen, kunnen daar in de app nog steeds voor kiezen.

Naast de ruim duizend bestaande strips, verschijnt er iedere dag een nieuwe strip in de app. App-gebruikers kunnen strips daarnaast niet alleen selecteren op basis van de weekbladeditie waar ze in zijn verschenen, maar ook zoeken op personage. De advertentie-vrije app laat gebruikers meerdere profielen aanmaken, zodat meerdere gezinsleden één account kunnen delen.

De Donald Duck-app is gratis voor abonnees. Niet-abonnees kunnen de app eerst dertig dagen op proef nemen.

Bekijk meer van

Donald Duck

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.