— maandag 27 mei 2013, 08:36

Docenten schrijven boek ‘Media en Religie’

Media en Religie is de titel van een nieuw boek van dr. Jan van der Stoep (lector Media, Religie en Cultuur aan de Christelijke Hogeschool Ede) en drs. Monique Ratheiser-van der Velde (docent aan Windesheim Zwolle). Zij willen daarmee "een bijdrage leveren aan de vorming van journalistieke professionals, zodat zij - gelovig of niet - op een zelfbewuste manier, met integriteit en kennis van zaken, over religie kunnen berichten" . Ratheiser: "In mijn werk als docent Cultuur/Geestelijke Stromingen wilde ik mijn studenten laten ervaren dat religie of levensbeschouwing overal in onze maatschappij verweven zit. Dat het geen op zichzelf staande zaak is waar je wel of niet in geïnteresseerd bent, maar dat het onze maatschappij mede gevormd heeft. Het is dus van belang dat aankomende journalisten daar kennis van hebben. Ik miste daarin de ondersteuning van een studieboek dat de rol van religie in de samenleving helder voor deze doelgroep analyseerde. Door de samenwerking met Jan van der Stoep van de Christelijke Hogeschool Ede voorziet Media en Religie in die behoefte."

Bekijk meer van

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.