Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 12 september 2013, 15:25

DNB bekeek telefoonverkeer met RTL

Nadat in 2009 vertrouwelijke informatie van De Nederlandsche Bank (DNB) in handen van RTL Nieuws is gekomen, heeft de bank een interne onderzoekscommissie samengesteld, die onder meer het telefoonverkeer richting RTL-journalisten heeft onderzocht. Dat blijkt uit documenten van het ministerie van Veiligheid en Justitie die RTL via een Wob-verzoek heeft bemachtigd. De reportage van RTL in 2009 handelde over de rol van DNB bij de ondergang van DSB Bank. De toezichthouder had te lang gewacht met ingrijpen, ondanks signalen over problemen bij de bank. DNB legde betalingsgegevens naast telefoongegevens, in de hoop de werknemer(s) te pakken die met RTL contact hadden gehad. Het onderzoek (dat overigens is toegestaan onder eigen regels over vermeende integriteitsschending, red.) leverde uiteindelijk niets op, blijkt uit de documenten. Meer bij RTL Nieuws

Bekijk meer van

RTL

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.