— donderdag 9 juli 2020, 09:28 | 0 reacties, praat mee

Digitale RTV Noord-pionier Rens van Stralen overleden

Afgelopen dinsdag is Rens van Stralen overleden, bij RTV Noord verantwoordelijk voor het digitale mediabeleid. "Hij heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Noord naar een modern multimedia-bedrijf", stelt de omroep. "Rens was met hart en ziel verbonden aan RTV Noord." Van Stralen was al enige tijd ernstig ziek. Laatste wijziging: 9 juli 2020, 09:59

De omroep publiceert een in memoriam van collega Henk Binnendijk over Van Stralen, wiens vooruitziende blik op nieuwe technische mogelijkheden het toenmalige Radio Noord in 1998, als een van de weinige regionale omroepen, al een website opleverde.

“Rens zag een toekomst waarin alles in medialand anders zou worden: beter, sneller, mooier, makkelijker. Hij praatte daar graag en veel over. Dat de meeste van zijn collega’s het afdeden als dromerij en luchtfietserij stoorde hem niet”, schrijft Binnendijk.

Binnendijk: “Een bedrijf moet af en toe geluk hebben. RTV Noord had veel geluk met Rens van Stralen. Hij was een veelzijdige pionier met visie, lange adem en tomeloze energie. Bescheiden maar ook eigenzinnig en niet bang om andere wegen in te slaan. Uitvinder, ontwerper, probleemoplosser, technicus, muziekman. En bovenal een goedaardige vriendelijke man en voor mij een vriend.”

Op Twitter treuren vrienden en collega’s om het verlies van een positief en innemend mens:

Vorig jaar sprak Villamedia met Van Stralen en community manager Stephanie Nijssen van RTV Noord in het kader van onze online lessen. Van Stralen benadrukte toen het belang van sociale media serieus nemen. “Er wordt soms een beetje op neergekeken. Daardoor ontstaat het risico dat mensen het ‘er even bij gaan doen’. Als dat je instelling is, dan sneeuwt het heel snel onder.”

Bekijk meer van

RTV Noord Rens van Stralen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.