— maandag 7 september 2020, 11:04 | 0 reacties, praat mee

Demonstraties in Pakistan vanwege cartoons Charlie Hebdo

© Akhtar Soomro / Reuters

In Pakistan zijn vrijdag tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de Mohammed-cartoons die het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo vorige week opnieuw publiceerde.

De cartoons vormden in januari 2015 voor moslimterroristen de aanleiding om een aanslag te plegen op de redactie in Parijs. Hierbij kwamen 12 mensen om het leven. Het satirische tijdschrift publiceerde de cartoons opnieuw vanwege de start van de rechtszaak tegen de vermeende handlangers die verdacht worden van betrokkenheid bij de schietpartij.

Aanwezige demonstranten scandeerden “Dood aan Frankrijk” en riepen op tot boycots van Franse producten. Ook waren er borden te zien met teksten als “Onthoofding is de straf voor godslastering”. Afbeeldingen van Mohammed zijn in de islam verboden. In Pakistan kan voor godslastering de doodstraf worden opgelegd. Meer bij NOS / NU.nl

Bekijk meer van

Pakistan Charlie Hebdo

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.