— dinsdag 2 juni 2009, 15:20 | 2 reacties, praat mee

‘Definitieve vorm PCM nog open’

De definitieve vorm van uitgeverij PCM, na de reorganisatie van AD en de verkoop van NRC, staat nog niet vast. Dat zegt De Persgroep-topman Christian van Thillo in een interview met het Financieele Dagblad (FD). Op de vraag of de Volkskrant en Trouw nog ontslagen kunnen verwachten, stelt Van Thillo dat die "altijd mogelijk zijn, maar nu zijn we daar nog niet mee bezig". De kranten zijn volgens Van Thillo al wel begonnen "om zich aan te passen aan de nieuwe economische context". Van Thillo beoogt van PCM een bedrijf maken dat - net als de moeder in België - op allerlei mediaterreinen actief is: "Maar first things first. We staan voor een gigantische opdracht om in Nederland een mooi bedrijf op te zetten."

Bekijk meer van

PCM De Persgroep

Praat mee

2 reacties

Micha Kat, 2 juni 2009, 13:25

‘Een gigantische opdracht’ is een eufemisme voor een ‘onmogelijke opdracht’. Want welke waarheid is inmiddels ook doorgedrongen tot Van Thillo? Dat heel Nederland letterlijk kotst van PCM, het wanbeleid, het gegraai, de incompetentie, het journalistieke falen, de lafheid, het opportunisme, het nepotisme, het verraad… er is geen enkele basis meer voor welk vervolg dan ook! Ik daag iedereen die dit leest uit hieronder OOK MAAR EEN ENKEL VOORBEELD te noemen van iets wat een krant van PCM heeft gebracht dat ook maar in de verste verte lijkt op journalistiek dan wel journalistieke kwaliteit!

Olivier, 2 juni 2009, 14:42

Ik zou me maar schrap zetten als ik bij een van de titels werkte. Van Thillo zijn mars begint bij het AD, maar ik denk dat hij dezelfde principes elders hanteert. Ook al hebben de redacties van de kwaliteitskranten altijd gedacht te ontkomen aan dit lot.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.