NVJ compleet lid

— maandag 12 april 2010, 09:06 | 4 reacties, praat mee

De Vries toont ‘verboden beelden’ toch

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft afgelopen zondag beelden van seriemoordenaar Koos H. gewoon uitgezonden, ondanks een vrijdag via kort geding verkregen verbod op gebruik van de beelden. H. werd begin jaren tachtig veroordeeld wegens het verkrachten en vermoorden van minstens drie tienermeisjes. Een jeugdvriend maakte in H.'s cel opnamen met een verborgen camera. De Vries wilde die beelden gebruiken, maar advocaten van Koos H. spanden - met succes - een kort geding aan. Zender SBS, producent Endemol en het productieteam hadden na overleg besloten de beelden tóch te vertonen. "Het is voor het eerst dat ik tegen een uitspraak van een rechter in ga, maar als een zaak het waard is, is het deze wel", aldus De Vries. De betrokken partijen zeggen eventuele juridische gevolgen van de uitzending te accepteren. "We staan er allen voor de volle honderd procent achter", stelt De Vries. Laatste wijziging: 20 april 2010, 11:42

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

4 reacties

Eduard Rekker, 12 april 2010, 10:55

Was te verwachten.

Wijsneus, 12 april 2010, 11:38

tja, als ik zoveel moeite had gedaan om een aflevering te maken, zou ik m ook uitzenden

Wijsneus, 12 april 2010, 11:41

Trouwens: de uitspraak van het kort geding is slechts een voorlopige voorziening. Mogelijk beslist de rechter tijdens een bodemprocedure alsnog dat De Vries het recht heeft de beelden uit de zenden.

Wijsneus, 12 april 2010, 14:42

ik snap wel waarom Peter de wet trotseert: hij zag een riante kamer, luxe meubels en porno en dacht: ik wil ook in de gevangenis!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.