— maandag 21 december 2009, 14:40

NVJ steunt Marcel Metze

De NVJ staat achter het verzoek van journalist Marcel Metze aan de Vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat om volledige opening van zaken te geven omtrent het boek over Rijkswaterstaat. "Door volledige publicatie van de bevindingen te blokkeren laat het ministerie op zijn minst de verdenking op zich dat een overheidsorgaan zaken zou willen verbergen voor een breder publiek, terwijl zij toch juist als missie heeft om zo transparant mogelijk verantwoording af te leggen over het door haar gevoerde beleid." Dat staat in een brief van de NVJ gericht aan de Kamercommissie. Metze schreef in opdracht van Rijkswaterstaat het boek 'Veranderend getij' over de reorganisatie die Rijkswaterstaat sinds 2003 heeft doorgemaakt. Toen hij zijn boek presenteerde, wilde de top van Rijkswaterstaat het niet uitbrengen, alleen een gekuiste versie uitbrengen zou mogelijk worden gemaakt. Metze wilde daarop het boek zelf uitbrengen, maar hij ving half december bot bij de rechter met dat verzoek.

Bekijk meer van

NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.