— maandag 25 juni 2012, 12:02 | 0 reacties, praat mee

‘Parool en AD springen in gat GPD’

Het Parool en het AD onderzoeken of zij de rol van de Geassocieerde Pers Diensten (GPD) kunnen overnemen voor de kranten van bijvoorbeeld HDC Media en NDC. Dat meldt de Volkskrant op basis van bronnen rond de twee kranten. Vorige week werd bekend dat de GPD het samenwerkingsverband van regionale dagbladen, per 31 december ophoudt te bestaan. directe aanleiding daarvoor is het besluit van Wegener om uit de GPD te stappen. Daardoor vallen voor de GPD zo veel inkomsten weg dat voortzetting niet mogelijk is. Wegener begint voor zijn zeven kranten een eigen nieuwsdienst. Laatste wijziging: 25 juni 2012, 14:03

Het wegvallen van de GPD betekent dat de kranten van HDC (het Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en de Gooi- en Eemlander) en van NDC (het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant) geen landelijk en internationaal nieuws meer aangeleverd krijgen. Het Parool en AD willen in dat ontstane gat springen. Ze werken al een tijdje samen en bieden hun eigen landelijke nieuws, reportages en interviews te koop aan. Beide kranten hebben al een eerste oriënterend gesprek gehad met de noordelijke uitgever NDC.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.