PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— vrijdag 8 mei 2015, 09:24 | 0 reacties, praat mee

De Persgroep tevreden over 2014

Ondanks een daling van de omzet heeft uitgeefconcern De Persgroep vorig jaar wel een hogere nettowinst behaald. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2014. De omzet ging van 900 miljoen euro naar 878,5 miljoen euro. De nettowinst steeg van 30 naar 33 miljoen euro. In het voorwoord stelt topman Christian Van Thillo dat de recente overnames in Nederland (Wegener) en Denemarken (Berlingske Media) het bedrijf genoeg opties voor de toekomst biedt, waarin krantenbedrijven zich omvormen tot 'multimediale nieuwsmedia'. Met die veranderingen kunnen bedrijven zich beter weren tegen de 'disruptie' die Google en Facebook hebben gebracht, stelt van Thillo. De miljarden aan reclamegelden die vroeger in printuitgaven werden besteed, gaan nu rond op internet. Laatste wijziging: 8 mei 2015, 10:27

Het jaarverslag wijst op goede prestaties van Volkskrant en Trouw, die in het laatste kwartaal van 2014 “een zeldzaam geworden volumegroei op de lezersmarkt” realiseerden. ‘Hybride abonnementen’ - digitale abonnementen met een papieren krant in het weekend - zien in ons land een spectulaire groei, aldus De Persgroep.

“Het digitale bereik van het AD groeide met 35% richting 1,2 mio Nederlanders per dag. De Persgroep Advertising zorgde ook voor een nieuw elan op de Nederlandse advertentiemarkt. De online services, Nationale Vacaturebank, Intermediair, AutoTrack en Tweakers leverden een aanzienlijke bijdrage aan het behaalde resultaat”, aldus de uitgever.

De late instemming van toezichthouders voor de overname van Mecom-activiteiten betekent dat die impact nog niet in dit jaarverslag zit verwerkt. De Persgroep stelt: “Na de overname van Wegener is Nederland de grootste markt voor De Persgroep. De integratie van de Nederlandse activiteiten verloopt voorspoedig, maar we staan slechts aan het begin van de transformatie van de groep. Dit jaar worden verschillende vernieuwingen doorgevoerd bij het AD en de regionale titels, in print en online. Samen vormen ze een bijzonder krachtige combinatie.

De Persgroep Financiële Resultaten 2014

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.