anner smart octo

— dinsdag 9 oktober 2018, 09:48 | 1 reactie, praat mee

De Persgroep hervormt met nadruk op Belgisch-Nederlandse samenwerking

ANP

De Persgroep heeft wijzigingen in de managementstructuur aangebracht om de samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse onderdelen van het bedrijf te intensiveren. De komst van een België-Nederland-organisatie ('BENE') moet ook de digitale transformatie van de uitgeverij helpen versnellen. Erik Roddenhof, de huidige CEO van de Persgroep Nederland, zal deze BENE-organisatie gaan leiden.

Roddenhof blijft leiding geven aan De Persgroep Nederland. De BENE-organisatie zal uit vier onderdelen bestaan, schrijft de uitgever in een persbericht:


1. De Persgroep Publishing/MEDIALAAN dat voortaan wordt geleid door Kris Vervaet (CEO) en Dirk Lodewyckx als CMO & COO van de audiovisuele activiteiten. De directie blijft verder ongewijzigd met uitzondering van Erwin Deckers die Chief Creative Officer (CCO) wordt binnen de BENE-directie.

2. De Persgroep Nederland blijft onder leiding van CEO Erik Roddenhof.

3. De Persgroep Online Services: de online services van België (Vacature, Spaargids, mijnenergie en Livios) en Nederland (Nationale Vacaturebank, Tweakers, Intermediair en Autotrack), alsook de Belgische telco-activiteiten (Mobile Vikings en JIM Mobile) worden ondergebracht in een aparte poot en krijgen dus een aparte focus. Een nieuwe CEO voor deze organisatie wordt gezocht.

4. ICT o.l.v. CIO.

Volgens Roddenhof kunnen dankzij de BENE-organisatie onderdelen in beide landen profiteren van gezamenlijke investeringen en ontwikkelingen van digitale platformen . Ook kunnen de organisaties in beide landen “elkaar substantieel versterken” op het gebied van journalistiek, audio, online video, marketing, advertising en online services.

Erik Roddenhof, CEO De Persgroep BENE: “Samen hebben we de middelen om belangrijke investeringen te doen in de ontwikkeling van digitale platformen die in beide landen bruikbaar zijn. Ook in journalistiek, audio, online video, marketing, advertising en online services kunnen we elkaar substantieel versterken.”

Volgens topman Christian Van Thillo is het belangrijk sterke lokale directies te heben, maar vragen de digitale ontwikkeling en de concurrentie tegen de globale spelers “om schaal en krachtenbundeling over de grenzen heen.”

Bekijk meer van

De Persgroep

Praat mee

1 reactie

Bert van Hijfte, 29 oktober 2018, 17:32

De digitale transformatie is niet land en cultuur gebonden. De nieuwe manieren van samenwerken in een digitale cultuur zijn dat echter wel. Benieuwd hoe men met de verschillen in cultuur tussen Hollanders en Vlamingen omgaat en natuurlijk al die andere culturen waarmee je samenwerkt in een globaliserende wereld.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.