training eu starters

— vrijdag 28 september 2018, 11:00 | 2 reacties, praat mee

De onwaarschijnlijke terugkeer van Ton F. van Dijk

Hij was een gevreesde televisiejournalist, die hoofdredacteur werd en naam maakte als bestuurder bij de publieke omroep. Toen werd hij ziek. Maar Ton F. van Dijk is terug als politieke tegellichter. Vanuit zijn ziekbed.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Ton van Dijk, 1 oktober 2018, 11:22

Mooi stuk van Mark over en met Ton F. van Dijk.

Ik heb bewondering voor zijn doorzettingsvermogen en wens hem alle goeds van de wereld. Maar ik wilde wel even een stukje geschiedenis rechtzetten c.q. checken en corrigeren.

Ton F. is een stuk jonger dan ik. Bij mijn weten trad de naamsverwarring op omdat stukken van mij juist aan hem werden toegeschreven (Ton F. schreef als jong broekie niet zoveel herinner ik mij, maar was drukker doende in rtv media) Anekdotes: Ruud Hendriks, destijds chef Veronica’s Nieuwslijn, kreeg een telefoontje dat hij eerst wilde afwimpelen, tot de telefoniste zei dat Ton van Dijk aan de lijn was. Ruud kende mij en nam op. Het was F., inzake een vacature. F. werd aangenomen, Ruud kon de humor wel inzien.

Jaren later werd ik gebeld door een verslaggever van Het Parool. Zijn openingszin: ‘Gefeliciteerd collega!’ Waarmee? ‘Met je benoeming als hoofdredacteur van AT5.’ Ik wist van niets. En ik werd genood aan te schuiven bij de radiotafel van Max Pam. Had ik eigenlijk moeten doen: komische verwarring meepraten over een onderwerp waar ik niets en Ton F. alles van wist..

Kortom redenen genoeg om, al veel eerder dan zijn komst bij AT5, 
Ton F. een keer te vragen of hij niet beter iets aan zijn naam kon doen, overigens in aangename welwillendheid van beide kanten. Aan hem die taak, tenslotte was ik de oudere en destijds bekendere journalist. Nu zijn ster is gerezen en die van mij verbleekt door ouderdom, gasexplosies, zwarte (drank)gaten en wat dies meer zij, zijn de rollen omgedraaid.

Ik krijg nu mailtjes met programmavoorstellen en andere vragen om samenwerking van o.a. Charles Groenhuijzen. Edoch, for the record, ik weet met bijna stellige zekerheid dat het zo gegaan is, Mochten er twijfels zijn, details en toespitsingen zijn zeer welkom.

Ton F. van Dijk, 1 oktober 2018, 11:25

Klopt. Hij zei tegen mij in de lift bij Revu: ‘Ik ben nu voor het eerst gecomplimenteerd met een verhaal dat ik niet geschreven heb. Het lijkt me dat een van ons wat aan z’n naam moet doen en aangezien ik er het eerst was, stel ik voor dat jij dat doet.’
Dat gebeurde idd in alle harmonie en op basis van het respect van de jonge Ton voor de oudere Ton.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.